Eszterházy Károly Egyetem - Gyöngyös

Gazdálkodási és menedzsment

Melyik karunk képzési kínálatában található?
Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (EKE-GTK)

Miért jó felsőoktatási szakképzésben tanulni?

Elegendő időt kapsz arra, hogy végig gondold a jövőre vonatkozó terveidet, hogy közben az itt eltöltött két év munkája nagy nyereséget jelentsen majd az első alapképzési diploma megszerzésénél. Az egyetemi karrier megalapozásának egy kiváló útjára léptél. A felsőoktatási szakképzés alkalom arra, hogy te dönts a későbbiek során arról, hogy melyik alapképzés lesz számodra az optimális.  Hallgatóként élhetsz a felsőoktatás rendszerében kínálkozó lehetőségekkel. Egyetemista hallgatóként képviselheted hallgatótársaid érdekeit, kutatásokban vehetsz részt, számos közös rendezvényen építheted a kapcsolataidat és közben azt tanulod, amiről úgy érzed, hogy igazán neked való.

Mire készít fel ez a képzés?

A felsőoktatási szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszerei, tisztában vannak a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási alapjaival, a munka- és ügyvitelszervezési eljárásokkal, a döntéstámogatás és a kontrolling módszertani alapjaival, az információs és a kommunikációs technikákkal.

A képzés során megtanulod a vállalkozások tevékenységét szabályozó jogszabályokat, a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási ismereteinek alapjait. Megismered továbbá a gazdasági szerveztek gazdasági és menedzsment folyamatainak alapelveit, és ezeknek a folyamatoknak a szervezési és működtetési módszereit.

Mire van lehetőséged a képzés után?

Már két év után munkába állhatsz, de a továbbtanulást is választhatod. Ha a munkavállalást választod felsőfokú gazdasági menedzser-asszisztensként, (Business Administration Assistant) a gazdálkodó szervezetekben a jellemző munkaköröd lehet:  Irodai szakmai irányító, felügyelő, Statisztikai ügyintéző, Személyi asszisztens, Általános irodai adminisztrátor, Adatrögzítő, kódoló,  Pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor, Készlet- és anyagnyilvántartó, Iratkezelő, irattáros, Ügyfél- (vevő)tájékoztató, Ügyfélszolgálati központ tájékoztatója, esetleg Lakossági kérdező, összeíró

Hogyan tovább a felsőoktatásba?

A felsőoktatási szakképzés után, ha úgy érzed, hogy diplomát szeretnél szerezni, akkor jelentkezned kell a választott szakra. A felsőoktatási szakképzettséged a felvételinél plusz pontot ér, illetve bekerülés után – attól függően, hogy milyen alapszakot választottál - beszámítják az addig megszerzett tárgyaidat (kreditjeidet).

Amit még a gazdálkodás menedzsment felsőoktatási szakképzési szakról tudni érdemes:

Képzési idő: 4 félév

Választható finanszírozási forma:
- magyar állami ösztöndíjas
- önköltséges

Önköltség mértéke 2020-ban:
Nappali tagozaton: 200 000,- Ft/ félév
Levelező tagozaton: 180 000,- Ft/ félév

Jelentkezés feltétele: érettségi vizsga

A képzés helyszíne: Gyöngyös

Kollégiumi elhelyezés: Kollégiumi elhelyezést minden nappali tagozatos munkarendre felvételt nyert hallgató részére tudunk biztosítani. Levelező tagozatos hallgatóink kedvezményes hallgatói térítéssel igényelhetnek szálláslehetőséget.
A kollégiumról bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

Nyílt nap és felvételi tájékoztatók:

Nyílt nap: 2020. január 20. (hétfő) 10 óra

Felvételi tájékoztató:
2020. február 1. (szombat) 10 óra
2020. február 8. (szombat) 12 óra

A rendezvények helyszíne: Gyöngyösi Károly Róbert Campus 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36.

Felvételi információ:

Gyöngyösi Károly Róbert Campus Oktatási Iroda
E-mail: gy.felvi@uni-eszterhazy.hu

Tel.: 37/518-338

Szakfelelős:

A szak koordinátora a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson: Dr. Taralik Krisztina egyetemi docens

Telefon: 37/518-300 (445-ös mellék)
E-mail: taralik.krisztina@uni-eszterhazy.hu

 

 

Akár százezer forintos ösztöndíj

Nálunk igazán érdemes jól tanulni, hiszen minden alapszak legjobb tanulmányi teljesítményét nyújtó hallgatója 100 ezer forintos havi tanulmányi ösztöndíjban részesül.

Több mint 100 képzés

Sok lehetőségünk van számodra! Tanulmányozd honlapunkat, hogy képzéseink között megtaláld az igazit.

Laptop program

Az intézmény képzéstámogató szolgáltatásainak egyike a hallgatói laptop program, amelyben hallgatóinkat "saját" notebookkal látjuk el! A feltételekről beiratkozást követően tájékozódhatsz!

Mi leszel?

Pályaorientációs tanácsadással segítünk, hogy a nagy kérdésre, magabiztos választ adhass!

Kövess minket